lørdag 21. august 2010

Gratis bilder

Av og til er man fornøyd med "ok" bilder, de trenger ikke være så veldig store, eller av veldig god kvalitet. Da er det ikke så veldig lurt å ta et tilfeldig søk på Google eller Flickr. De fleste bildene du finner der er eid av noen, som faktisk kan få deg dømt til å betale ganske mange tusen for å ha brukt bildet deres.

Her er lovlige kilder til gratis bilder:

SXC Nesten 400 000 bilder, mange av dem overraskende gode, og en del som er grusomt dårlige.

Fotografene som laster opp til Dreamstime får tilbud om å legge bilder i den gratis katalogen hvis de ikke blir godkjent i den vanlige, eller hvis de ikke er blitt solgt på flere år. Nå ligger det nesten 100 000 bilder der. Du må lage et brukernavn for å få tilgang til dem, og da kan du jo egentlig like gjerne kjøpe noen av de nesten 10 000 000 bildene som er til salgs for nesten ingenting, og er av en utrolig mye høyere kvalitet enn de som ligger i gratisavdelingen. (For å finne de gratis bildene: trykk på Free Images i den grå fanen nesten øverst på siden. )

View My Portfolio og Shutterstock gir bort et bilde og en illustrasjon fra den vanlige (høykvalitets-) samlingen hver uke. Her kan du virkelig finne skatter. Og er du ikke fornøyd med gratisprøvene, så får du tilgang på bortimot 20 millioner bilder ved å betale litt småpenger.

123RF har en innholdsrik gratiskatalog (13 000 bilder), men de gir kun bort små versjoner. De store må du betale for. Småbildene er som regel helt greie til en blog. Trykk på Buy Images (øverste fane), Free stock images, og Browse All Free Images.

Depositphotos lar deg laste ned 10 bilder om dagen i 14 dager (dvs 140 bilder totalt) helt gratis, som et prøvemedlemsskap. Ingen begrensninger, og ingen forpliktelser. Dette er et virkelig bra tilbud! Og etter at du har brukt opp gratisbildene dine, så får du småbilder til bloggen for litt over ei krone.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar