tirsdag 6. juli 2010

Mikrojobber

Det er herlig med sommerferie. Eller, "masse tid til å leite etter måter å tjene penger på nettet", som jeg heller burde kalle det.

Jeg har funnet to morsomme steder i det siste; mturk og cloudcrowd. Felles for dem er at du tar på deg bittesmå, enkle jobber som du får elendig betalt for. Et typisk oppdrag kan være å sjekke om det er sauer på 50 bilder. Det tar jo noen minutter å klikke seg gjennom alle bildene, men betalingen er ikke stort mer enn 5 eller 10 øre. Men det er enkelt å gjøre mens man ser på tv eller slapper av i sola, og tilsammen kan det bli litt.

Mturk er en av de originale mikrooppdragssidene. Det er alltid nok av oppdrag, og du finner som regel noe som passer for deg. Men betalingen er helt vanvittig dårlig, og sidene er lagt opp på en måte som gjør prosessen ganske treig.
Amerikanere og indere kan få utbetalt "ekte penger", men som nordmann er det eneste alternativet å få overført pengene til amazon, og bruke dem på varer der. Men jeg skal da alltids klare å finne noe å kjøpe på amazon. :)

Cloudcrowd er en nyere variant, som er knyttet opp mot facebook. Oppdragene er færre, men de er vanligvis litt bedre betalt enn mturk. Sidene er lagt opp på en mer logisk måte, slik at det går raskere å gjennomføre jobbene.
Den største fordelen med cloudcrowd er at du får betalingen automatisk overført til paypal, selv om det bare er snakk om 1 cent. Utbetalingene skjer daglig.

Jeg har testet begge sidene, og sjekket at pengene blir overført. Det ser ikke ut til å være noe særlig med spam i tilknytning til dem. Et tredje selskap som ofte nevnes i samme sammenheng som mturk og cloudcrowd, er shorttask. Men de har fått en del negativ omtale. Folk mener at ikke alt arbeidet de gjør blir registrert, og det er noen som har opplevd at pengene ikke har blitt overført som avtalt. De har også en relativt høyt minimumsutbetaling (10$), noe som gjør at man må gjør en god del arbeid før man får testet om de faktisk betaler for seg. Jeg valgte derfor å ikke prøve shorttask.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar