lørdag 29. januar 2011

Zazzle

Hvis man sitter med en bunke bilder fins det mange måter å tjene penger på dem. En måte er å lage t-skjorter, vesker, postkort og visittkort, og selge det direkte til folk (såkalt Print on demand). De mest kjente stedene å gjøre dette er zazzle, cafepress og redbubble. Etter å ha lest litt rundt omkring ser det ut til at Zazzle har best rykte, og brukervennligheten er veldig bra. Jeg tester derfor dem først. "Butikken min" har foreløpig ikke så mange produkter, for det var ikke så enkelt å leke designer som jeg hadde trodd. Men med litt øvelse kan nok dette bli en morsom hobby også.

Her er forresten en promokode, hvis du vil ha 25% rabatt på t-skjorter fra zazzle.com: LOVEKEEPSAKE    
Kjøp mine, noen andre sine, eller lag dine egne!

2 kommentarer:

  1. Hvordan fungerer det skattemessig? Må man betale skatt både til IRS og til Norge? Har skjønt den delen at de er pliktig å betale 30% skatt på dine royalties, men hva skjer etter det?

    SvarSlett
  2. For at det skal bli snakk om skatt må du først tjene så mye på dette at det blir et overskudd. Du bør da opprette en ENK. Alt her er basert på skjønn så det er ikke mulig å oppgi noen minimumssum, men du må ihvertfall ha tjent inn igjen kameraet, pcen og internettutgiftene før skatteetaten har lyst til å bry seg med merarbeidet.

    Som med alle andre amerikanske firmaer må du fylle ut et W8-ben-skjema og sende dem. Jeg har ikke tjent nok hos zazzle ennå til å finne ut hvordan det fungerer, men i utgangspunktet har Norge en avtale med USA som gjør at vi skal slippe å betale skatt til USA så lenge vi skatter av inntekten til Norge. De fleste microstockselskaper får dette til på en enkel måte, men the3Dstudio er et eksempel på noen som fortsatt trekker amerikansk skatt av inntekten selv om man leverer riktig skjema. Da oppgir man ganske enkelt på selvangivelsen til den norske stat at man har skattet så og så mye til USA, og det skal trekkes fra den totale norske skatten for det inntektsåret.

    I teorien skal du ikke betale dobbel skatt, i virkeligheten kan du likevel ende opp med å gjøre det, siden det kan bli vanskelig å orientere seg i skjemaveldet.

    http://www.irs.ustreas.gov/pub/irs-pdf/fw8ben.pdf

    SvarSlett