fredag 1. juli 2011

Fotokonkurranser

Med jevne mellomrom dukker det opp konkurranser, hvor du kan sende inn bilder og vinne flotte premier. Men betingelsene er virkelig forskjellige.

Det tryggeste er konkurranser som denne typen fra ferjeselskapet Fjord1. Bildet blir kun benyttet i forbindelse med fotokonkurransen. Om du ikke vinner tursekken, så har du ikke "betalt" noe for å delta 
 uansett, så det er ikke noe stort tap.

Fokus Bank ønsker seg tydeligvis flere reklamebilder. Hvis du sender inn sommerbilder, kan du vinne en iPad. De lodder ut en iPad i uka, så vinnersjansene er ganske store. Hva er ulempen? "Fokus Bank står fritt til å bruke innsendte bidrag". Det vil si at du gir Fokus tillatelse til når som helst å bruke alle bildene du sender inn, uansett om du vinner noe eller ikke. Så her kan du risikere å gi bort bilder for ingenting. På den andre siden kan du vinne en iPad; det er hakket grommere enn en tursekk vil jeg si.

Mikrostockselskapet 123RF nærmer seg 10 millioner bilder, og den som laster opp bilde nr 10 000 000 vinner en Apple MacBook Air (for oss som ikke snakker binærspråk: en fin laptop). Ulempen ved denne konkurransen er selvsagt at det bare er én person som vinner hovedpremien. Men det fins også en stor fordel: Du beholder alle rettigheter til bildene du sender inn, du kan sende inn så mange du vil, og siden bildene blir lagt ut for salg vil du også ha muligheter til å tjene penger på "taperbilder".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar