onsdag 28. oktober 2009

Bonuskort

Hvis man likevel skal handle på andre butikker enn Rema, finnes det mange muligheter for å få tilbake litt av kjøpesummen. Det vil aldri lønne seg å velge å handle på en butikk fordi man får 1% rabatt der, men hvis man likevel er der, så er det jo greit å ta med seg de pengene.

TRUMF
På Kiwi, Meny, Ultra, Joker, Spar og Eurospar får man mellom 1 og 3 % av kjøpet inn på en konto på trumf.no. Der er det også en butikk slik at man kan ta ut poengene i varer. Men ikke la deg lure, veldig ofte finner du de samme varene billigere et annet sted. Det koster deg ingenting å gjøre et par ekstra tastetrykk og få pengene overført rett inn på konto.
Den store fordelen med trumf er at du kan koble det opp til de vanlige debetkortene dine, så du slipper å huske det ekstra kortet hver gang du handler.

Hvis du handler barnemat og bleier på Meny får du 15% trumfpoeng. Dessverre koster bleiene også 15 % mer enn på Kiwi, så der går vinninga opp i spinninga. Du sparer kanskje 10 øre/bleiepakke på Meny.

Totalsum: ca 500/året.

COOP
Over en million nordmenn har et coop-kort liggende. Det kan brukes på alle butikker som er merket coop, dvs prix, mega, marked, bygg, osv. Hvor mye bonus du får er avhengig av hvor i landet du bor, men mellom 1 og 3 % er vanlig. I tillegg får du 3 % på KapAhl.

Dessverre har ikke coop noe opplegg for å knytte kjøpet til debetkortet, så du må enten ha et eget coop kredittkort, eller så må du huske å ta fram bonuskortet hver gang du er på butikken.

Som tidligere nevnt i bloggen, handler min familie veldig mye tull når vi er på Mega. Derfor klarer vi faktisk å komme opp i en grei sum i løpet av året her også, selv om vi ofte glemmer kortet hjemme. Pengene er litt verre å få tak i, vi må gå i butikken og få dem i handa, og det tar et år før vi får lov til å ta dem ut. På trumf kan du overføre pengene når og hvor du vil.

Totalsum: 400/året

KREDITTKORT med "cashback"
Det finnes flere kredittkort hvor man får prosenter av den summen man kjøper for. Dvs at hvis du bruker kortet til å kjøpe varer for 1000 kr i løpet av en måned, vil de sette inn mellom 10 og 40 kr på kontoen din. http://kredittkort1.com/ har en veldig fin oversikt over vilkårene til de ulike selskapene. Renta ligger mellom 20 og 30%, noe som gjør det lett å skjønne hvorfor det lønner seg for selskapene å lokke med bonuser på 4%. Men klarer man å holde kontoen på plussida, så er dette på sett og vis "gratis penger". Det er overhodet ikke lurt i det hele tatt å tenke på å bruke et slikt tilbud hvis du vet at det er den minste mulighet for at du kommer på minussida. 30% rente = veldig mye penger.

Jeg har 365Privat gjennom banken, og ser til enhver tid kredittkortsaldoen på nettbanken. Det er derfor enkelt å overføre penger straks jeg ser at saldoen nærmer seg røde farger. Jeg ser derfor at det fungerer, og fortsetter å bruke det. Men den dagen vi har større renteutgifter enn inntekter på den kontoen, da kommer saksa kjapt fram, gitt.

Kortet har bare vært brukt til bensinkjøp hittil, mens jeg testet om dette ville fungere for oss. Nå er jeg klar til å utvide til klær og møbler. Da vil gevinsten bli høyere, men det blir også viktigere å passe på at det ikke brukes av kreditten.

Totalsum: 600/året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar